torsdag 29 december 2011

Våfflor

Jag hör till de som inte riktigt tycker att våfflor är en "hel" måltid... det är mer efterrätt... väldigt gott men svårt att bli mätt på dem.

Nu har vi tänkt lite utanför ramarna (think outside the box) och kommit på hur man kan göra våfflor till en hel måltid...
Tillbehör

Det blir en blandning mellan svensk langos och svensk tapas... typ ;)

Ikväll serverades:

Tomatsallad med fetaost
Avocado
Löjrom
Finhackad rödlök
Creme Fraiche
Riven ost
Strimlad skinka

Jordgubbssylt
Vispad grädde

Det fiffiga med det hela är bara att ta fram det du själv gillar... Prova dig fram, inget är omöjligt!
När man sen är mätt är det lite lyxigt att få grädda en extra våffla och toppa med sylt och grädde ;)

Lyxig löjromsvåffla
Letade på ett recept på frasvåfflor som var väldigt gott!
  • 50 g Smör
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2½ dl Vatten
  • 2 krm Salt
  • 4 dl Grädde
Gör så här
  • Smält smöret och låt det svalna
  • Rör samman mjöl, salt och vatten till en jämn smet
  • Vispa grädden tjock
  • Rör ner grädden och smöret i smeten
  • Grädda i ett våffeljärn


Lite efterrätt





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar