onsdag 30 november 2011

Paella

En klassiker... och jag har äntligen hittat ett kanonrecept!! Finns inte så mycket mer att orda om...

 
Laga! Ät! Njut!

 

4 port
Förberett, dags att börja!!
  • 1 Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 paket Saffran
  • 2½ dl Avorioris
  • 5-6 dl Vatten
  • 3 msk Kycklingfond
  • 40 g Smör (rumsvarmt)
  • 1 tsk Limesaft
  • 1 krm Sambal Oelek
  • 500 g oskalade Räkor
  • 1 Paprika
  • 3 Tomater
  • 1 Grillad kyckling
  • ½ dl grovhackad Persilja
Gör så här
  • Skala och hacka löken och vitlök
  • Fräs löken i en stor panna i smör eller olja
  • Rör i saffran och ris
  • Häll på vatten och fond
  • Låt riset koka på svag värme under lock i ca 20 minuter
  • Rör ihop det rumsvarma smöret med limesaft och sambal oelek
  • Skala räkorna
  • Kärna ur och skär paprikan i bitar
  • Skär tomaterna i bitar
  • Rensa kycklingen och skär köttet i bitar
  • Rör ner kryddsmöret i klickar i riset
  • Tillsätt mer vatten om det behövs
  • Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker
  • Lägg på locket och låt allt bli varmt
  • Strö över persiljan innan servering
En perfekt bjudrätt!!

 

2 kommentarer:

  1. Jag hade lätt låtit maken äta knäckebröd för att få prova detta!! :D
    Puss!! //B

    SvaraRadera