Laga! Ät! Njut!
4 port
- 1 Gul lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 paket Saffran
- 2½ dl Avorioris
- 5-6 dl Vatten
- 3 msk Kycklingfond
- 40 g Smör (rumsvarmt)
- 1 tsk Limesaft
- 1 krm Sambal Oelek
- 500 g oskalade Räkor
- 1 Paprika
- 3 Tomater
- 1 Grillad kyckling
- ½ dl grovhackad Persilja
Gör så här
- Skala och hacka löken och vitlök
- Fräs löken i en stor panna i smör eller olja
- Rör i saffran och ris
- Häll på vatten och fond
- Låt riset koka på svag värme under lock i ca 20 minuter
- Rör ihop det rumsvarma smöret med limesaft och sambal oelek
- Skala räkorna
- Kärna ur och skär paprikan i bitar
- Skär tomaterna i bitar
- Rensa kycklingen och skär köttet i bitar
- Rör ner kryddsmöret i klickar i riset
- Tillsätt mer vatten om det behövs
- Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker
- Lägg på locket och låt allt bli varmt
- Strö över persiljan innan servering
En perfekt bjudrätt!!
Jag hade lätt låtit maken äta knäckebröd för att få prova detta!! :D
SvaraRaderaPuss!! //B
Får ta det en tjejkväll :)
SvaraRadera