Minns inte längre varifrån den kom men en rätt som har äran att återkomma till vår matlista år efter år, det är en god maträtt!!
Färska champinjoner ska det vara |
- 1 Gul lök
- ½ Purjolök
- 2 Vitlöksklyftor (pressas eller finhackas)
- 200-300 g Champinjoner
- 2 Paprikor (en röd en gul)
- 1 kg oskalade Räkor
- 6 dl Creme Fraiche
- Soya
- 1-2 tsk Röd Curry
- 1-2 tsk "vanlig" Curry
- 1 krm Cayennepeppar
- Smör
- Salt och Peppar
- Hacka lök och purjolök
- Skiva champinjoner
- Hetta upp smör i en gryta
- Fräs curryn försiktigt tillsammans med vitlöken (½-1 minut)
- Tillsätt lök och purjolök och rör runt
- Häll ner den skivade svampen
- Fräs på medeltemperatur i någon/några minuter
- Tillsätt soya och Creme Fraiche
- Salta och Peppra
- Krydda med Cayennepeppar för lite extra styrka (valfritt)
- Grovhacka paprikan
- Skala räkorna
- Lägg i paprikan ca 5 minuter innan servering (så behåller de lite tuggmotstånd)
- Höj värmen
- Häll i räkorna och rör runt, de ska bara bli varma
Smaklig måltid!! |
Servera tillsammans med ris
Det går även att utesluta räkorna så får man en vegetarisk rätt
Här kommer historien om hur räkgrytan kom in i ditt liv....Din far och mor var för många år sedan bjudna på en nyårsfest, där serverades denna utsökta rätt. De fick receptet och rätten blev snabbt en favorit i familjen, och är så ännu idag. Alltså en familjetradition. För den vidare.
SvaraRaderaAha :) Min man har ju sin version av hur den här rätten kom in i hans liv... minns du??
SvaraRadera