onsdag 5 september 2012

Karlssons frestelse

En enkel och god vardagsrätt och ett suveränt komplement på påsk/julbordet när Jansson kanske inte passar... Vi firade nämligen påsk ett år i sällskap av en fiskallergiker och då blev Karlssons det självklara valet på påskbuffén.

Upptäckte att det var en rolig maträtt att göra tillsammans med barnen. Röra sås, lägga potatis i formen och bygga lager på lager... Alltid lika kul när barnen får vara med och laga!!

  • 10-12 Potatisar (mjölig sort)
  • 2 Gula lökar
  • 350-400 g Nötfärs
  • 3 dl Grädde
  • 4 tsk Dijonsenap
  • 3 msk Soja
  • Salt och Peppar
  • Smör till stekning
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Strimla eller hacka löken
  • Hetta upp smör i en stekpanna
  • Fräs löken tills den blir mjuk och blank
  • Tillsätt köttfärsen och fräs tills den är genomstekt
  • Salta och peppra
  • Blanda grädde, senap och soja
  • Skala potatisen och strimla eller skiva tunt
  • Varva potatis och köttfärsen i en ugnsfast form
  • Häll över gräddblandningen
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter (känn med en gaffel om potatisen är mjuk)
Servera med en god grönsallad (som jag alltid skriver :P)

1 kommentar: