tisdag 6 december 2011

Salami och Briepaj

Är inne i någon sorts Brie-orgie... det är så himla gott!!
Självklart måste då denna maträtt upp på listan!

Njöt av två portioner idag, en till middag och en nyss efter ett sent träningspass.

Här kommer det (själv tycker jag att mängden Brie minst kan dubblas... men det är jag det)


Skjuts in i ugnen...

Pajskal
  • 150g  Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk kallt Vatten
Fyllning
  • 200g Salami
  • 1 Paprika
  • ½ Purjolök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 2 msk torkad Oregano
  • Socker, Salt och Peppar
  • 100g Brieost
  • ½ Rödlök
  • 2 Tomater
Äggstanning
  • 3 dl Grädde
  • 3 Ägg
  • 1 krm Curry
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Nyp ihop smör med mjöl och salt till en det
  • Tillsätt ev vatten
  • Tryck ut i en pajform
  • Förgrädda i ca 15 min
  • Strimla purjolök och paprika och salami
  • Fräs purjolök, vitlök, paprika och salami i några minuter
  • Tillsätt socker och oregano
  • Salta och Peppra
  • Lägg fyllningen i pajskalet
  • Skär tomater och rödlök i skivor
  • Skär osten i tunna skivor
  • Toppa pajen med tomat, lök och ost
  • Vispa ihop äggstanningen och häll över 
  • Grädda i ugnen i ca 30 minuter

Oj oj oj... redo att avnjutas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar