Gårdagens middag bestod av en riktig klassiker: Kokt torsk med ägg- och persiljesås, enkelt men så otroligt gott!!
Serverades med ugnsbakade rotsaker och lite grönsaker... och kom ihåg... snåla inte med såsen ;)
- Torsk
- Mjölk
- Vatten
- Lagerblad
- Vitpepparkorn
- Salt
- Koka upp hälften mjölk hälften vatten
- Tillsätt alla kryddor
- Lägg försiktigt ner fisken och sänk värmen
- Sjud i några minuter (när fisken är vit igenom och delar sig är den klar)
- Tag upp fisken med hålslev
- Grädde (ev mjölk)
- Buljong (jag använde grönsaksbuljong) + vatten
- Ägg
- Smör
- Mjöl
- Persilja
- Salt och Peppar
- Koka äggen (hårdkokt)
- Kyl ner äggen och skala dem
- Smält smör
- Vispa i mjöl (bottenredning)
- Vispa medans du tillsätter vatten och buljong
- Koka upp
- Häll i grädden (eller mjölken, eller 50/50)
- Här kan man alltid justera med vatten och grädde till önskad mängd och konsistens på såsen
- Smaka av med salt och peppar
- Precis innan servering rör ner hackade ägg och grovhackad persilja
Färsk persilja, ett måste som krydda i denna sås!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar