lördag 10 december 2011

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Lite omkastningar i schemat även denna vecka... dessutom en hektisk sådan vilket inneburit dålig uppdatering här...

Gårdagens middag bestod av en riktig klassiker: Kokt torsk med ägg- och persiljesås, enkelt men så otroligt gott!!
Serverades med ugnsbakade rotsaker och lite grönsaker... och kom ihåg... snåla inte med såsen ;)

  • Torsk
  • Mjölk
  • Vatten
  • Lagerblad
  • Vitpepparkorn
  • Salt
Gör så här
  • Koka upp hälften mjölk hälften vatten
  • Tillsätt alla kryddor
  • Lägg försiktigt ner fisken och sänk värmen
  • Sjud i några minuter (när fisken är vit igenom och delar sig är den klar)
  • Tag upp fisken med hålslev
Sås
  • Grädde (ev mjölk)
  • Buljong (jag använde grönsaksbuljong) + vatten
  • Ägg
  • Smör
  • Mjöl
  • Persilja
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Koka äggen (hårdkokt)
  • Kyl ner äggen och skala dem
  • Smält smör
  • Vispa i mjöl (bottenredning)
  • Vispa medans du tillsätter vatten och buljong
  • Koka upp
  • Häll i grädden (eller mjölken, eller 50/50)
  • Här kan man alltid justera med vatten och grädde till önskad mängd och konsistens på såsen
  • Smaka av med salt och peppar
  • Precis innan servering rör ner hackade ägg och grovhackad persilja


Färsk persilja, ett måste som krydda i denna sås!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar