söndag 25 december 2011

God fortsättning

Ja här blir det en god fortsättning på julhelgen och mellandagarna... pralintillverkningen är igång igen ;)

Julgodiset är uppätet så nu är det dags att göra lite fina praliner till nyår!

Här kommer receptet på min pralin nummer 2

Fyllning
¾ dl Vispgrädde
200 g Vit choklad
2 msk Florsocker
1½ msk Kaluha
Gör så här
Blanda grädde, florsocker och Kaluha i en kastrull
Koka i 2 minuter
Tag från plattan
Hacka chokladen grovt
Häll ner chokladen i grädden/sockret
Rör tills chokladen smält och det är en slät massa

Jag som har en pralinform har här använt smält mörk choklad som jag penslat formen med (2 ggr) och sedan spritsat i fyllningen i för att sedan täcka "botten" med smält mörk choklad också.

Har man inte en pralinform kan man göra bollar och rulla i florsocker eller kakao så här: Vita chokladpraliner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar