tisdag 20 december 2011

Salami och fetaostfylld kyckling

Nytt recept i huset. Riktigt gott!! Kommer absolut att göra den igen, påminner mycket om en fylld kyckling som redan fanns i vår repertoar men det var väldigt gott med salamin i, gav en extra smak!
Blir nog en tzatziki eller någon fetaostsås nästa gång.

  • Kycklingfilé
  • Salami
  • Fetaost
  • Soltorkade tomater
  • Basilika
  • Smör
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 175°
  • Bryn kycklingen i smör på båda sidor så den får fin färg (den behöver inte bli genomfärdig)
  • Salta och peppra
  • Lägg filéerna att vila en stund
  • Skär fetaost och soltorkade tomater i bitar
  • Skiva salamin
  • Finhacka basilikan
  • Gör en skåra i kycklingfilén (på vilken ledd du vill)
  • Stoppa ner korv, ost, tomater och basilika i skåran
  • Lägg i en ugnsfast form
  • Låt kycklingen bli färdig i ugnen (15-20 minuter)

En kyckling kommer lastad... med en massa godsaker ;)

Servera med ris eller ugnsrostad potatis och som sagt en kall sås sitter nog fint till :)

1 kommentar: