fredag 16 december 2011

Pestolax

En improviserad lunch eftersom peston nu står där i kylen... nackdelen med egentillverkade produkter är bristen på konserveringsmedel... eller det är nog ingen nackdel.
Kan tycka att det är ganska otrevligt att mat ser lika fräsch ut efter flera veckor... får mig att fundera på vad man stoppar i kroppen.

I alla fall, peston skall användas innan den blir dålig :)

  • Laxfilé
  • Pesto
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Lägg laxfilén (en stor bit eller flera små)
  • Salta och peppra
  • Bred på pesto
  • Tillaga i ugnen 15-30 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är
Kall Pestosås
  • Turkisk yoghurt
  • Pesto
  • Fetaost
Salt och Peppar
  • Gör så här
  • Mosa fetaosten med en gaffel
  • Blanda med yoghurt
  • Smaksätt med pesto
  • Smaka av med salt och peppar
Fisken fick idag sällskap av lite klyftpotatis i ugn och den kalla såsen.
Såsen är för övrigt väldigt god att servera på sommaren till grillat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar