måndag 5 december 2011

Fransk fisksoppa

Har tidigare haft svårt för saffran i mat... men efter att jag blev bjuden på den här underbart goda soppan så har jag ändrat mig... (i alla fall för den här soppan)

  • 1 Gul Lök
  • ½ Purjolök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 påse Saffran  (0,5 g)
  • 1 pkt Krossade tomater
  • 2 Fiskbuljongtärningar + 3 dl Vatten
  • 3 dl Grädde
  • 300 g Lax
  • 300 g Räkor
  • Timjan
  • Salt och Peppar
  • Olja

Gör så här
  • Hacka lök, purjolök och vitlök
  • Skär fisken i tärningar
  • Skala räkorna
  • Fräs löken i lite olja
  • Strö över saffran
  • Häll i de krossade tomaterna
  • Tillsätt fiskbuljongen och vattnet
  • Rör om och låt soppan koka upp
  • Lägg i fisken och låt soppan sjuda.
  • Krydda med timjan, salt och peppar (smaka av)
  • Rör ner grädden
  • Lägg i räkorna precis innan servering (de ska bara bli varma, ej koka!!)


Värmande soppa en kall vinterdag

Servera med ett gott bröd eller kanske brödpinnar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar