onsdag 21 december 2011

Broccoli och ädelostpaj

Jag är inte vuxen nog att uppskatta grön- eller blåmögelost i sin egna form men i paj tillsammans med broccoli så är den oemotståndlig!
Hittade ett recept som jag följde någotsånär... Resultatet blev kanon!! Pajen försvann i ett nafs och kameran hann inte fram ;)

Pajdeg
  • 3 dl Vetemjöl
  • 150 g kylskåpskallt Smör
  • 1-2 msk kallt Vatten
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Kläm ihop degen med fingrarna
  • Tillsätt vattnet vid behov och lite i taget
  • Tryck ut degen i en form
  • Förgrädda i 10-15 minuter
  • För att förhindra kanterna att "glida" ner kan man klä in kanterna i folie innan man förgräddar
  • Tag sen bort folien innan du fyller pajen
Fyllning
  • 350 g Broccoli (jag använde fryst)
  • ca 125 g Ädelost
  • ½ Purjolök
  • Smör
  • 3 ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 1 tsk Fransk senap
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Hacka purjolöken
  • Fräs i smör några minuter så den blir mjuk och blank
  • Lägg purjolök och broccoli i det förgräddade pajskalet
  • Smula över osten
  • Vispa ihop en äggstanning av ägg, mjölk/grädde, senap, salt och peppar
  • Häll smeten över pajen
  • Grädda i ugnen i 20-30 minuter
  • Känn efter med en gaffel i mitten så äggstanningen stelnat
(Lägg eventuellt över en bit folie om du inte vill att den ska få mer färg innan den stelnat)



Nu blir det lite dessert efter maten... chokladen smälter...
jag avslöjar sen vad det blir ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar