lördag 10 december 2011

Godis till jul

I väntan på min "pralinform" som jag har beställt så kunde jag inte hålla mig utan började göra julgodis ändå... eller träna på att göra julgodis, risken finns att vi äter upp dem innan jul...

En mörk chokladpralin rullad i kakao är en perfekt liten godbit till kaffet, inget man äter många av men underbart goda istället för en dessert.

Enkelt att göra också...


En godsak till kaffet

Gräddtryffel
    
  • 225 g Mörk choklad
  • 1½ dl Vispgrädde
  • 100 g (1¾ dl) Florsocker
  • 1 msk Starkt kallt kaffe
  • 1 msk Konjak (kan uteslutas)
  • Kakaopulver
Gör så här
    
  • Häll grädde och choklad i en kastrull
  • Koka försiktigt upp
  • Rör tills chokladen smält och blandningen är slät
  • Låt svalna till rumstemperatur
  • Rör i kaffet och florsockeret (och ev konjak)
  • Rör tills massan är slät
  • Täck över och ställ svalt i 2 timmar
  • Forma till små bollar
  • Rulla dem i kakaopulver
  • Förvara svalt

Återigen en trevlig gå-bort-present!! Eller en julklapp till svärfar kanske... eller till dig själv ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar