En mörk chokladpralin rullad i kakao är en perfekt liten godbit till kaffet, inget man äter många av men underbart goda istället för en dessert.
Enkelt att göra också...
En godsak till kaffet |
Gräddtryffel
-
- 225 g Mörk choklad
- 1½ dl Vispgrädde
- 100 g (1¾ dl) Florsocker
- 1 msk Starkt kallt kaffe
- 1 msk Konjak (kan uteslutas)
- Kakaopulver
-
- Häll grädde och choklad i en kastrull
- Koka försiktigt upp
- Rör tills chokladen smält och blandningen är slät
- Låt svalna till rumstemperatur
- Rör i kaffet och florsockeret (och ev konjak)
- Rör tills massan är slät
- Täck över och ställ svalt i 2 timmar
- Forma till små bollar
- Rulla dem i kakaopulver
- Förvara svalt
Återigen en trevlig gå-bort-present!! Eller en julklapp till svärfar kanske... eller till dig själv ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar