onsdag 28 december 2011

Marsipan

Kör på med lite mer praliner... superroligt hantverk... förstår varför handgjorda praliner kostar en del ;)

Nu är det dags att fylla med lite marsipan tänkte jag och istället för att köpa så tänkte jag göra.
Hade nämligen lite mandelmassa i kylen och resten var inte så svårt.

  • ½ dl Vatten
  • 1 msk Smör
  • 2½ msk Vetemjöl
  • 300g Mandelmassa
  • 2 dl Florsocker
Gör så här
  • Koka upp vatten och smör
  • Rör ner mjölet
  • Arbeta ihop till en deg som släpper från botten
  • Låt svalna
  • Riv mandelmassan grovt
  • Knåda ihop "degen" med mandelmassan
  • Sikta ner florsockret och knåda samman till en smidig deg

Eftersom jag skall fylla praliner med min marsipan får den vara ofärgad, annars går den utmärkt att färga med några droppar hushållsfärg.

En liten deg i kylen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar