fredag 23 december 2011

Flygande Jacob

Laddar upp inför julen med en väldigt ojulig måltid!! Skinka och köttbullar får vi i mängder ändå...

Kanske inte exakt som den ska vara... men det här är vår version av Flygande Jacob.
Enligt receptet använder man kycklingfiléer som man steker, men jag brukar köpa färdiggrillad kyckling.

  • 1 kg Kycklingfilé
  • 140 g Bacon
  • 1 burk Annanas (skivad)
  • 2 dl Chilisås
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1½ dl Jordnötter
  • Smör
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 225°
  • Bryn kycklingfiléerna i smör
  • Tag upp ur pannan, skär i bitar och krydda med salt och peppar
  • Lägg bitarna i en ugnsfast form
  • Skär bacon i bitar och stek
  • Lägg det stekta baconet på hushållspapper en stund så att överflödigt fett försvinner
  • Lägg baconet på kycklingen
  • Skär annanasen (kan bytas ut mot 3 st bananer)
  • Fördela över kyckling/bacon
  • Vispa grädden
  • Vänd ner chilisåsen
  • Häll över och bred ut i ugnsformen
  • Strö över jordnötterna (Vi brukar inte ha med nötterna i ugnen utan ställer fram dem på bordet så får alla välja själva)
  • Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter

Servera med ris och förslagsvis en sallad

Ni får prova själva om ni vill veta hur det ser ut... kameran blev bortstädad inför julen... får leta på den till imorgon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar