torsdag 24 november 2011

Linn's fiskgryta

Blev bjuden på den här otroligt goda fiskgrytan så den åkte direkt upp på vår matsedel...

Satsa på en riktigt god olivsort,
det lönar sig verkligen!

Något av en medelhavsgryta med kapris och oliver... idag blev det kolja fast jag hade tänkt torsk... i originalet tror jag det var Pangasisusfillé... så ni ser, den går också att variera :)


  • 600 g vit fisk (kolja, torsk, pangasisus)
  • 5 dl Grädde
  • 1-1½ dl vitt vin (beroende på hur syrligt vinet är, smaka dig fram)
  • 25 stora Kalamataoliver
  •  ½ msk Kapris
  • ½ Rödlök
  • Persilja
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja att steka i
Gör så här
  • Kärna ur oliverna (om du köpt med kärnor i)
  • Hacka kapris och oliver
  • Finhacka löken
  • Fräs lök, kapris och oliver hastigt i en panna
  • Häll på grädde och vitt vin
  • Låt puttra en stund
  • Smaka av med peppar och ev salt (oliverna kan vara ganska salta)
  • Skär fisken i ganska stora bitar
  • Höj värmen och lägg i fisken
  • Lägg på locket
  • Fisken behöver bara några minuter att bli klar


Servera med ris och sallad
Maten är klar!

1 kommentar:

  1. Byt ut hälften av grädden mot mjölk om du vill ha en "magrare" maträtt

    SvaraRadera