tisdag 15 november 2011

Panerad fisk med Coleslaw

Det som tar längst tid i det här receptet är coleslaw:en (hur man nu böjer det ordet...) men det är verkligen värt det. Det är inte svårt att göra det är bara en del "moment". Har man tid i förväg är det bra att göra den så tidigt som möjligt, den blir nämligen godare desto längre den får stå och "dra" i såsen.
Den är fantastiskt god till både fisk (som kvällens middag bestod av) och en grillad burgare :)
Ser dessutom lite proffsigt ut när man kan ställa fram en hemgjord coleslaw som slår alla köpe-produkter med hästlängder.


En stooor skål

Det här blir en ganska stor sallad:
  • Ca 650 g Vitkål (ungefär ½ kålhuvud)
  • Ca 250 g Morötter (2 stora)
  • 1 Rödlök
Gör så här
  • Strimla kålen fint, använd osthyvel eller vanlig kniv
  • Lägg kålen i ett durkslag
  • Koka upp vatten
  • Häll över kokande vatten över kålen
  • Upprepa 3-4 gånger med en stunds mellanrum
  • Riv morötterna
  • Finhacka löken

  
"Sås"
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl Fil (vi använder A-fil, för det är den vi brukar ha hemma men det går bra med vilken som)
  • 1½ dl Majonnäs
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 tsk Socker
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Vispa ihop alla ingredienserna till såsen
  • Smaka av med Salt och Peppar
  • Det gör inget om såsen smakar mycket, tänk på att den kommer bara att ligga som ett tunt lager runt grönsakerna
  • Häll såsen över grönsakerna och blanda runt
  • Vänd runt coleslaw:en några gånger innan servering (eftersom såsen rinner till botten)

Låt Coleslaw:en stå och dra medans du förbereder resten av middagen.
Idag panerade och stekte vi rödspätta som serverades tillsammans med kokt potatis! 
Vill man så kan man hoppa över potatisen och ta en extra stor portion coleslaw :)





















Rödspätta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar