Visst finns det en massa goda pajrecept men det är som med mycket annat i mitt kök, den är enkel att göra, går att variera och när man ställer fram den på bordet brukar det komma ett: Åhhh, vad gott det ser ut :)
Jag har provat den i flera varianter: Äpple, Rabarber och Jordgubb & Rabarber... hur gott som helst
Hann få en bild på en liten bit... så god är den ;) |
- 6 äpplen (á 130 g)... eller jag brukar fylla en pajform med den frukt jag vill ha...
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- ½ dl ljus sirap
- 1½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- Slå på ugnen på 175°
- Kärna ur och skär äpplena (frukten) i bitar, skala eventuellt
- Smält smöret i en kastrull
- Blanda under tiden ihop de torra ingredienserna
- Blanda i mjölk och sirap i det smälta smöret
- Häll ner de torra ingredienserna och rör runt tills allt är blandat
- Häll/bred "smeten" över frukten
- Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
Servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar