tisdag 15 november 2011

Varm Brie med tomatsallad

Varje gång jag har tillfällighet att bjuda på brunch eller lyxfrukost så brukar Brietårta vara en självklarhet.
Passar säkert in på ett buffébord också... som sagt alla möjligheter jag har att få trolla fram denna godsak tar jag tacksamt emot!
Onödigt gott och en okynnes varning utfärdas ;)

Äntligen får vi hugga in och njuta
  •  1 Brietårta (det är viktigt att det är en hel tårta eftersom det måste vara "mögel" på alla kanter,funkar alltså inte på en tårtbit)
  • 4 Tomater
  • 1 liten Rödlök
  • 10-15 Färska Basilikablad
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk Balsamvinäger
  • Salt och Peppar
Gör så här
    
    Tomatsallad som jag gjorde igår kväll
  • Skär tomaterna i skivor
  • Skala och skär löken i skivor
  • Finhacka eller klipp basilikan
  • Ringla över olivolja och lite balsamvinäger
  • Salta och peppra
Tomatsalladen kan göras i förväg, tex kvällen innan.
  • Sätt på ugnen på 200°
  • Lägg Brietårtan i en ugnsform
  • Lägg tomatsalladen på osten
  • Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Om du känner på Brietårtan skall den kännas mjuk. När du sedan skär i den kommer "innehållet" att flyta ut.
Ät som den är eller lägg på ett gott bröd och njut!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar