lördag 5 november 2011

Lax Florentine

En god och enkel fiskrätt. Snabblagad både förberedelser och tillagning, tänk bara på att ta fram smördeg, spenat och ev fisken ur frysen i tid.
Till detta serverade vi en matigare grönsallad med både avocado och fetaost.
    4 portioner
  • 3 frysta, tinade Smördegsplattor
  • 500 g fryst, tinad Spenat
  • 250 g Ricottaost
  • 1 lättvispat Ägg
  • ½ kruka Färsk basilika
  • 400 g Laxfilé (eller tex röding)
  • 25 Körsbärstomater
  • Riven Muskotnöt
  • Salt och Peppar

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200°
  • Kavla ihop smördegsplattorna så de täcker botten och kanter på en ugnsfast form (i lämplig storlek)
  • Lägg spenaten i en sil eller durkslag och krama ur vätskan
  • Blanda spenaten med ricottaost och ägg och hackad färsk basilika
  • Smaka av med salt, peppar och riven muskot
  • Halvera körsbärstomaterna
  • Tag bort eventuellt skinn och ben från laxfilén
  • Skär fisken i ca 1 cm tjocka skivor
  • Bred spenatröran på smördegen
  • Lägg laxen och tomaterna på spenatröran
  • Salta och peppra
  • Gratinera i ugnen till smördegen får lite färg, 10-15 min
Smaklig måltid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar