Är av någon anledning väldigt förtjust i gröt av de flesta slag och det här blev en av mina favoriter när jag hittade den i en tidning för flera år sedan.
Den är inte bara god (och präktigt nyttig) den är dessutom väldigt praktisk :)
Receptet räcker nämligen precis lagomt till 5 portioner. Jag brukar därför förbereda den på söndagkväll, koka den måndag morgon och sen vips i i kylen så har jag frukost för hela veckan!
Tisdag morgon tar jag en portion i en tallrik och värmer i micron, den är nästan godare dag 2 än som nykokt.
Blötläggning |
Min man tycker absolut inte om gröt över huvudtaget så jag får ha den för mig själv och fredag morgon är den fortfarande lika god :)
Lördag-söndag unnar vi oss lite lyxfrukost ;) Om vi orkar och hinner förstås...
-
- ½ dl Linfrön
- ½ dl Russin
- ½ dl hackade Torkade aprikoser
- ½ dl hackade Katrinplommon
- ½ tsk Salt
- 7 dl Vatten
- 1 dl Havrekli
- 2 dl Havregryn
Dags att koka |
Gör så här
- Kväll: Lägg aprikoser, russin, plommon och linfrön i en kastrull.
- Tillsätt salt och vatten
- Morgon: Tillsätt havrekli och havregryn
- Koka i 3-5 minuter under omrörning. Tillsätt lite mer vatten om det behövs
Gröt med mjölk, enkelt och supergott! |
En go gröt till!
SvaraRaderaHimmelska gröten
4 port.
1 l Vatten
4 dl Rågflingor
1 tsk Kanel
2 krm Ingefära
2 krm Kardemumma
2 krm Mald nejlika
2 msk Riven kokos
1 krm Salt
2 msk Solrosfrön
2 msk Sesamfrön
Blanda allt i en kastrull, koka upp gröten, låt den stå och dra på svag värme, gärna 10 – 15 min. Servera med honung eller skivad banan.
Kram!
Kan gå i god för att den himelska gröten är god :)
SvaraRaderaDen är kryddig och får mig att känna lite julkänsla ;) Alltså snart dags att göra en portion!