Tycker du inte om choklad så kanske du kan hoppa över just det här inlägget ;)
Det är här nämligen den mesta choklad-stinna kaka jag vet :) och jag älskar den!!
Går såklart också att variera lite... byt ut hasselnötterna mot valnötter (eller någon annan nöt) eller helt enkelt ta bort nötterna.
Välj en ljusare choklad istället för mörk, eller blanda efter egen smak och tycke.
Mjukseg chokladkaka
- 100 g mörk blockhoklad
- 1½ dl vetemjöl
- 2½ dl strösocker
- 175 g smör
- 2 ägg
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 100 g hasselnötter
- Sätt ugnen på 200°
- Smält smöret
- Grovhacka chokladen och häll ner i smöret
- Rör lite försiktigt tills chokladen också smält
- Rör ner sockret
- Rör ner mjöl, vaniljsocker och salt
- Rör i äggen, ett i taget
- Grovhacka nötterna och blanda ner
- Bred ut i en bakplåtsklädd form storlek ungefär en halv långpanna (Vill du göra en hel långpanna dubbla satsen)
- Grädda i ca 12 minuter
- Om du vill "garnera" kakan kan du smälta lite choklad (ca 125 g Ljus, mörk eller vit) och breda över kakan men det går lika bra att hoppa över.
När kakan är ordentligt kall kan du skära den i bitar.
Är fantastisk god som den är till en kopp kaffe förslagsvis, kan även serveras som dessert tillsammans med grädde eller glass
Whaaaa, jag kommer på stört!!!! // B
SvaraRaderaDen är supergod!! Kommer att få vara med bland julgodiset :)
SvaraRadera