fredag 18 november 2011

I löööv choklad

Här kommer en försvinnande god chokladkaka inför helgen :)

Tycker du inte om choklad så kanske du kan hoppa över just det här inlägget ;)
Det är här nämligen den mesta choklad-stinna kaka jag vet :) och jag älskar den!!
Går såklart också att variera lite... byt ut hasselnötterna mot valnötter (eller någon annan nöt) eller helt enkelt ta bort nötterna.
Välj en ljusare choklad istället för mörk, eller blanda efter egen smak och tycke.

Mjukseg chokladkaka
  • 100 g mörk blockhoklad
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2½ dl strösocker
  • 175 g smör
  • 2 ägg
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g hasselnötter
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200°
  • Smält smöret
  • Grovhacka chokladen och häll ner i smöret
  • Rör lite försiktigt tills chokladen också smält
  • Rör ner sockret
  • Rör ner mjöl, vaniljsocker och salt
  • Rör i äggen, ett i taget
  • Grovhacka nötterna och blanda ner
  • Bred ut i en bakplåtsklädd form storlek ungefär en halv långpanna (Vill du göra en hel långpanna dubbla satsen)
  • Grädda i ca 12 minuter
  • Om du vill "garnera" kakan kan du smälta lite choklad (ca 125 g Ljus, mörk eller vit) och breda över kakan men det går lika bra att hoppa över.
Efter några olika försök rekommenderar jag att göra kakan i god tid så att den hinner kallna i kylskåp ordentligt, risken finns annars att den kladdar och rinner.
När kakan är ordentligt kall kan du skära den i bitar.
Är fantastisk god som den är till en kopp kaffe förslagsvis, kan även serveras som dessert tillsammans med grädde eller glass

2 kommentarer:

  1. Whaaaa, jag kommer på stört!!!! // B

    SvaraRadera
  2. Den är supergod!! Kommer att få vara med bland julgodiset :)

    SvaraRadera