måndag 21 november 2011

Kyckling med wokade grönsaker

Kyckling med grönsaker, enkelt och gott!!
Marinera kycklingen... in i ugnen (på sommaren kan man såklart använda grillen, både till kycklingen och till vissa grönsaker)
Ta de grönsaker du gillar bäst... en wokblandning eller blanda själv.

Vi gör en egen enkel marinad... om man ska göra dem på olja eller inte... det har jag ingen bestämd åsikt om, vi har provat bådeoch och för smakens skull har jag ännu inte valt sida :)

Beroende på hur mycket kött du ska marinera så får man såklart anpassa mängden marinad.
Skriver därför bara innehåll och ingen mängd...

  • Kycklingfiléer
Marinad:
  • Sriracha (vitlöks- och chilisås som du hittar i hyllan för "all världens mat")
  • Fisksås
  • Soya
  • Pressad citron
  • Oystersås
Gör så här
  • Slå på ugnen på 200°
  • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden
  • Lägg ner kycklingfiléerna
  • Låt de gärna dra en stund (så detta kan göras i förväg)
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form
  • Grilla i ugnen i 25-30 minuter (tag ut dem och vänd efter halva tiden)
  • Skär i tjockaste delen för att se efter om kycklingen är genomgrillad
Grönsakswok:
  • Broccoli
  • Haricot verts
  • Bambuskott
  • Minimajs
  • Paprika
  • Chilifrukt
  • Lime (skal + saft)
  • Ingefära
  • Vitlök
  • Soya
  • Fisksås
  • Oystersås
 Gör så här
  • Skär grönsakerna (de som behövs) i lagom storlek
  • Finhacka chilin
  • Hetta upp oljan i en wokpanna
  • Fräs chilin, vitlöken och ingefäran
  • Tillsätt grönsakerna
  • Smaksätt med soya, fisksås, oystersås och lime (skal + saft)

Kvällens middag serverades tillsammans med risnudlar. Tillaga enligt instruktioner på förpackningen.
Servera allt separat eller strimla kycklingen och blanda alltsammans i wokpannan.
Blev lite mer thai-inspirerat än jag tänkt mig... så går det när mannen får bestämma i köket ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar