lördag 19 november 2011

Biff stroganoff

Hederlig husmanskost när den är som bäst...
Återigen enkelt och för...skat gott :) Ett plus är också att barnen åt med glupande aptit, framförallt såsen ;) Så snåla inte med den...
Tittade i receptet kvällen innan och insåg att det enda kött som fanns i min frys var entrecôte (i bit), så jag tänkte att det får bära eller brista... det bar, och blev lika mört och gott som jag hoppats.



    "Krydda" i mycket matlagning
  • 400-500 g benfritt Nötkött (ryggbiff, rostbiff, innanlår eller fransyska
  • 2 små Gula lökar (eller en stor)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1½-2 dl Vatten
  • 1-1½ dl Creme Fraiche eller Gräddfil
  • Smör
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Skär köttet i strimlor (skär bort eventuella senor och fettbitar)
  • Bryn köttet i rikligt med smör, salta och peppra. Bryn det i omgångar så att det inte kokar. Bryn hellre en omgång för mycket än en för lite. Lägg över de brynta bitarna på en tallrik eller i en skål så länge
  • Finhacka löken
  • Bryn löken i samma gryta (eller panna) ta mer smör om det behövs så att inte löken bränner fast
  • Lägg tillbaka köttet i grytan
  • 
  • Tillsätt vatten och tomatpuré
  • Salta och peppra mer om det behövs (säger som Mat-Tina: smaka, smaka, smaka...)
  • Låt grytan puttra under lock en stund (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min), på ganska svag värme
  • Tillsätt Creme Fraichen, använder du Gräddfil blandar du i den allra sist eftersom den blir tunn om den får koka
  • Smaka av med mer salt och peppar om det behövs
Servera med ris och sallad


En god sallad är ett
suveränt tillbehör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar