Återigen enkelt och för...skat gott :) Ett plus är också att barnen åt med glupande aptit, framförallt såsen ;) Så snåla inte med den...
Tittade i receptet kvällen innan och insåg att det enda kött som fanns i min frys var entrecôte (i bit), så jag tänkte att det får bära eller brista... det bar, och blev lika mört och gott som jag hoppats.
- 400-500 g benfritt Nötkött (ryggbiff, rostbiff, innanlår eller fransyska
- 2 små Gula lökar (eller en stor)
- 2 msk Tomatpuré
- 1½-2 dl Vatten
- 1-1½ dl Creme Fraiche eller Gräddfil
- Smör
- Salt och Peppar
"Krydda" i mycket matlagning |
Gör så här
- Skär köttet i strimlor (skär bort eventuella senor och fettbitar)
- Bryn köttet i rikligt med smör, salta och peppra. Bryn det i omgångar så att det inte kokar. Bryn hellre en omgång för mycket än en för lite. Lägg över de brynta bitarna på en tallrik eller i en skål så länge
- Finhacka löken
- Bryn löken i samma gryta (eller panna) ta mer smör om det behövs så att inte löken bränner fast
- Lägg tillbaka köttet i grytan
- Tillsätt vatten och tomatpuré
- Salta och peppra mer om det behövs (säger som Mat-Tina: smaka, smaka, smaka...)
- Låt grytan puttra under lock en stund (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min), på ganska svag värme
- Tillsätt Creme Fraichen, använder du Gräddfil blandar du i den allra sist eftersom den blir tunn om den får koka
- Smaka av med mer salt och peppar om det behövs
Servera med ris och sallad
En god sallad är ett suveränt tillbehör |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar