måndag 28 november 2011

Fläskfilégryta

Den här maträtten blev snabbt en favorit i huset. Såsen är otroligt god och det är dessutom en rätt som man enkelt lagar till många :) En toppengryta när det kommer gäster!
Går alldeles utmärkt att steka köttet i förväg om man vill förbereda.

4 port
  • 500 g Fläskfilé
  • 3 paprikor i olika färg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 dl Vatten + köttbuljong
  • 5 dl Creme Fraiche
  • 1 kruka färsk timjan (eller 2 tsk torkad)
  • 1 dl riven lagrad ost
  • ½-1 krm Cayennepeppar
  • Smör eller Olja
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Putsa och skär fläskfilén i skivor
  • Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar
  • Skala och hacka löken
  • Bryn först köttet på båda sidor i smör eller olja i en stekpanna
  • Salta och Peppra
  • Tag upp köttet
  • Fräs paprika, lök och vitlök i smör eller olja i en gryta
  • Rör i buljong, creme fraiche
  • Krydda med cayennepeppar och timjan
  • Lägg i köttet och låt koka i några minuter
  • Rör ner osten så den precis smälter innan servering

Vi brukar servera med ris, men passar även bra till pasta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar