söndag 20 november 2011

Bakad potatis med skagenröra

Ikväll blev den uppskjutna middagen av... bakpotatisarna har legat och väntat i kylen :)
Vi hade inte riktigt tiden att baka dem i ugnen (vilket tar ca 1 timme) så det fick bli microbakad potatis, 6 minuter - vänd - 6 minuter till.
12 minuter att göra skagenröra och sallad... det är snabbmiddag, men gott och hemlagat ;)
Har jag tid nästa gång så ska jag göra ugnsbakad (mest för att känna om smaken är värd 1 timme)

Skagenröran blev riktigt god!! Kan såklart användas till mer än bakad potatis... lägg på ett rostat bröd så har du en klassisk skagentoast.

Som med den mesta av min mat så går det att variera.
Idag hade jag nämligen 1 burk kräftstjärtar men inte så mycket räkor.

  • 3/4 dl Majonnäs
  • 3 dl Creme Fraiche
  • ½ Röd Lök
  • 1 burk Kräftstjärtar
  • 500 g oskalade Räkor
  • 1 msk Dill
  • ½ tsk Pressad citron (färsk eller på flaska)
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Finhacka löken
  • Vispa ihop majonnäsen med Creme Fraichen
  • Skala räkorna
  • Häll av spadet av kräftstjärtarna
  • Grovhacka skaldjuren
  • Blanda ner i Creme Fraicheblandningen
  • Smaksätt med dill, citronsaft, salt och peppar

Voilá!! Middagen serverad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar