fredag 11 november 2011

Mammas lax

När jag inte vet vad maträtten heter, eller de har något fånigt namn så brukar jag döpa om dem lite... Den här maträtten blev jag bjuden på av min kära mor så därför kallar jag den rätt och slätt för: Mammas lax
Enkel att laga, sköter sig själv i ugnen och under tiden kokar jag bara lite potatis och blandar en sallad.
Fiskfilén närmast är en Röding,
övriga vanlig Laxfilé

  • 4 Laxfiléer
  • 3 Morötter
  • ½ Purjolök
  • 1 Paprika
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Dijonsenap
  • Salt och Peppar
  • Olja (valfri)
 Gör så här
  • Slå på ugnen. 225°
  • Strimla grönsakerna
  • Fräs dem i olja, salta och peppra
  • Lägg grönsakerna i en ugnsfast form
  • Lägg de råa laxbitarna på grönsaksblandningen
  • Blanda grädde med senap
  • Häll det över fisk och grönsaker
  • Skjuts in i ugnen ca 30 minuter
Skulle såklart ha haft en bild när jag hade tagit ut formen ur ugnen, eller lagt upp maten på tallriken... men vi var så hungriga och det var så gott att jag helt glömde bort kameran.
Vill ni veta hur det ser ut får ni helt enkelt laga själva :)

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde den för någon dag sen o blandade i fetaost i grädden, blev kanon gott det med :)

    SvaraRadera
  2. Aha!! Det låter smaskigt :)
    Det hamnar på matlistan... Monika's lax ;)
    Tack för tipset ♥

    SvaraRadera