söndag 20 maj 2012

Laksa på kyckling

Riktig thai... Blev riktigt stolt över att det smakade "riktigt"... Starkt och kanske inte den barnvänligaste maträtten men väldigt gott för oss vuxna som gillar lite sting ;)

  • 200 g Äggnudlar
  • 1 Schalottenlök
  • 50 g Färsk Spenat
  • ½ Lime
  • 2 Kycklingfiléer (ca 300 g)
  • 3 cm lång bit Ingefära
  • 2 Vitlöksklyftor
  • ½-1 röd Chilifrukt
  • 1 msk Röd Currypasta
  • 4 dl Kokosmjölk
  • 4 dl Vatten
  • 1 tärning Hönsbuljong
  • 1-2 msk Fisksås
  • 1 msk Olja
Gör så här
  • Skär lime i tunna skivor
  • Skala och skär tunna skivor av lök, vitlök och ingefära
  • Finhacka chilin (tag bort kärnor och mellanväggar för att minska styrkan)
  • Lägg strimlorna var för sig åt sidan
  • Skär kycklingen i tunna skivor
  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
  • Låt nudlarna rinna av i ett durkslag
  • Skölj spenaten och låt rinna av
  • Fördela nudlar, spenat, lime och lök i portionsskålar
  • Hetta upp olja i en wokpanna
  • Fräs vitlök i pannan
  • Lägg i ingefäran
  • Tillsätt currypastan och mosa ut den med en slev
  • Låt fräsa en stund så currypastan börjar "bubbla"
  • Tillsätt lite kokosmjölk i taget och rör ut currypastan ordentligt innan du häller i mer
  • När all kokosmjölk är utrörd, tillsätt vattnet
  • Tillsätt buljongtärningen
  • Låt koka upp
  • Häll i fisksåsen
  • Lägg i kycklingbitarna och låt soppan koka i 5-7 minuter
  • Smaka av, tillsätt ev mer fisksås
  • Häll soppan i portionsskålarna
  • Låt soppan stå och dra i 2 minuter innan servering
  • Strö chilistrimlorna på toppen

Smaklig måltid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar