tisdag 3 januari 2012

Egen färskost

Superenkelt att göra egen färskost. God naturell eller smaksätt den som du vill.
Den här gången blev det en naturell som passade väldigt bra till en nybakad foccacia.
  • 1 liter yoghurt (3% naturell)
  • 2 dl Creme Fraiche
Gör så här
  • Häll yoghurt och Creme Fraiche i en kastrull
  • Värm upp försiktigt
  • När du ser att yoghurten börjar "skära" sig, tag bort från värmen
  • Häll i ett kaffefilter eller en ren handduk
  • Låt stå svalt och droppa, gärna över natten
Nästa gång får ni ta del av lite olika smaksättningar också... den här tog nämligen slut innan jag hann krydda den ;)


Mycket god att kombinera med kallrökt lax eller lufttorkad skinka!

Det blev nämligen våffelbuffé igen ;) (se Våfflor)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar