Ris, tzatziki och sallad... Serverades med stekt kycklingfilé
- Smör
- Kycklingfilé
- Flingsalt
- Nymalen peppar
- Sätt ugnen på 200°
- Hetta upp rikligt med smör i en panna
- När smöret tystnar, lägg i kycklingen
- Krydda med salt och peppar
- Ös filéerna (vicka på pannan, ta en sked och fånga upp smöret i "hörnet" ös över kycklingen)
- Stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor
- Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen (om den inte blivit genomstekt i pannan)
- Kontrollera då och då när kycklingen är klar (skär i den för att se att den är genomstekt)
På det här sättet blir kycklingfiléerna saftiga och därför är andra kryddor överflödiga. Gott och enkelt! Men som sagt, hemligheten är alltså riktig peppar (inget damm på burk)!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar