Har ett nytt favorit-jäst-bröd!
Tänker inte beskriva det i fler ord... baka själv eller kom förbi härhemma och provsmaka ;)
Skållning
- 2 dl Grovt Rågmjöl
- 1 dl Hela Linfrön
- 1-2 dl Solrosfrön
- ½ dl Vetekross
- ½ dl Rågkross
- 2 rågade tsk Salt
- 5 dl Kokhett Vatten
Utbakning
- 25 g Jäst (½ paket)
- 2 dl Ljummet Vatten
- 9-10 dl Vetemjöl Special
- 2-3 dl Vetemjöl Special till utbakningen
Efter jäsning |
Gör så här
- Blanda ihop alla torra ingredienser
- Häll över det heta vattnet och rör om
- Täck över med en handduk och låt stå 1-2 timmar
- Rör ut jästen i ljummet vatten
- Blanda ner i "skållningen"
- Tillsätt 9-10 dl mjöl och arbeta ihop till en deg
- Låt jäsa under handduk ca 1 timme
- Sätt ugnen på 250°
- Stjälp ut degen på mjölat bakbord
- Knåda in 2-3 dl mjöl med lätta tag
- Gör ett stort bröd eller 2 mindre
- Forma till en limpa och lägg på en plåt eller i en brödform (pappersklädda)
- Jäs under handduk ca 30 minuter
- Grädda först brödet i 250° i 12-15 minuter
- Sänk sedan värmen till 150°
- Grädda tills brödet når en innertemperatur på 96° (15-25 min)
En kopp te... nybakat bröd och kvällen i soffan är räddad ;) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar