lördag 21 januari 2012

Gräddstuvad Savoykål

Ett fantastiskt gott tillbehör!! Eller varför inte låta kålen helt ersätta riset/potatisen/pastan.
En varm sallad som kräver lite tid, men väldigt värd besväret!! Gott var ordet ;)

 
  • 400 g Savoykål (½ huvud)
  • 5 dl Grädde
  • 1-1½ tsk Vit tryffelolja
  • Flingsalt
Gör så här
  • Koka grädde i en kastrull tills mängden reducerats till ungefär hälften
  • Skär kålen i ca cm-stora bitar
  • Skölj kålen och låt torka på en handduk
  • Vänd ner kålen i grädden och värm tills kålen mjuknar något
  • Krydda med salt och tryffelolja
  • Servera varm/ljummen
Var försiktig när du reducerar grädden, mot slutet när den tjocknar kan den lätt brännas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar