Fantastiskt god!! och dessutom väldigt inspirerande... fick genast en massa idéer om vad jag ska prova nästa gång... det kommer alltså att bli fler gånger med pasta i med alla möjliga tillbehör.
Handskalade räkor... de enda rätta! |
- 500 g Räkor med skal
- 300 g Spagetti
- 2+2 msk Olivolja
- 1 röd färsk Chilipeppar
- 4 Vitlöksklyftor
- 1 röd Paprika
- 1 rejäl bunt Ruccola
- 2 dl riven Parmesanost
- Salt och Peppar
Gör så här
- Finhacka chilin (ta bort frön/kärnor och mellanväggar för att minska styrkan)
Riktig parmesan är en fantastisk krydda - Finhacka vitlöken
- Finstrimla paprikan
- Skala räkorna
- Grovhacka ruccolan
- Riv parmesanosten
- Alla ingredienser är nu förberedda och det är dags att koka pastan
- Koka spagettin i rikligt saltat vatten tillsammans med 2 msk olivolja
- Fräs chili, vitlök och paprika i (resterande) olivolja på ganska låg värme
- Salta och peppra lätt
- Häll av pastan när den är klar, spar ca 2 dl av pastavattnet
- Rör ner den avrunna pastan i pannan
- Vänd ner räkorna och ruccolan
- Häll i ca 1 dl av pastavattnet och rör runt (tillsätt mer om det behövs)
- Vänd ner parmesanosten
Som en smak av Italien!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar