torsdag 26 januari 2012

Het pasta med räkor och chili

En grundpelare till fortsatta pastarätter i mitt kök ;)
Fantastiskt god!! och dessutom väldigt inspirerande... fick genast en massa idéer om vad jag ska prova nästa gång... det kommer alltså att bli fler gånger med pasta i med alla möjliga tillbehör.
Handskalade räkor... de enda rätta!

  • 500 g Räkor med skal
  • 300 g Spagetti
  • 2+2 msk Olivolja
  • 1 röd färsk Chilipeppar
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 1 röd Paprika
  • 1 rejäl bunt Ruccola
  • 2 dl riven Parmesanost
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Finhacka chilin (ta bort frön/kärnor och mellanväggar för att minska styrkan)
    Riktig parmesan är en fantastisk krydda
    
  • Finhacka vitlöken
  • Finstrimla paprikan
  • Skala räkorna
  • Grovhacka ruccolan
  • Riv parmesanosten
  • Alla ingredienser är nu förberedda och det är dags att koka pastan
  • Koka spagettin i rikligt saltat vatten tillsammans med 2 msk olivolja
  • Fräs chili, vitlök  och paprika i (resterande) olivolja på ganska låg värme
  • Salta och peppra lätt
  • Häll av pastan när den är klar, spar ca 2 dl av pastavattnet
  • Rör ner den avrunna pastan i pannan
  • Vänd ner räkorna och ruccolan
  • Häll i ca 1 dl av pastavattnet och rör runt (tillsätt mer om det behövs)
  • Vänd ner parmesanosten

Som en smak av Italien!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar