onsdag 25 januari 2012

Chili con carne

Har lagt upp ett recept tidigare... men de blir aldrig likadana...

En bra variant på köttfärssås, proteinrikt och enkelt. Vi hade köttfärssås i frysen så maten var klar ganska snabbt (när bönorna kokats)
Såklart kan man använda bönor på burk, jag föredrar att skölja dem innan jag blandar ner dem.

Vi hade dock en massa torra bönor hemma så det blev blötläggning kvällen innan.

  • Köttfärssås
  • Krossade tomater
  • Ratatouille (från häromdagen)
  • Bönor
  • Balsamvinäger
  • Tabazco
  • Salt och peppar
Gör så här
  • Koka upp köttfärssåsen
  • Tillsätt allt utom bönorna
  • Smaka av med salt och peppar
  • Droppa i tabazco (eller ställ fram den på bordet så alla får välja styrka)
  • Tillsätt bönorna strax innan servering så de blir genomvarma

Kidney, Stora vita, Black eyed, Svarta, Soja...



En grönsallad och valnötsbrödet passade alldeles utmärkt som tillbehör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar