Därför kommer nu kycklingen som vi åt igår... men håll ut, det kommer Carbonara-recept och ett och annat gott tillbehör ;)
Hittade egentligen inget recept på kyckling, så det fick bli en ganska naturell variant med lite örtsås till.
- 1 hel kyckling
- 3 vitlöksklyftor
- Kallpressad rapsolja (eller olivolja)
- Salt och Peppar
- Krydda kycklingen med salt och peppar inuti och utanpå
- Lägg 3 skalade vitlöksklyftor i kycklingen
- Ringla över lite rapsolja
- Lägg i lergrytan
- Ställ in i ugnen
- Sätt ugnen på 200°
- Låt stå i ugnen ca 1½ timme
Inte någon färsprakande rätt, men kycklingen blir väldigt saftig när den tillagas i lergryta. Väldigt enkelt, in i ugnen så sköter den sig själv. |
Serverades med kokt ris och örtsås (creme fraiche, buljong från kycklingen samt lite örter)
Hade passat utmärkt med lite lättkokt broccoli till...
men lättjan slog till och grönsakerna blev kvar i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar