torsdag 19 januari 2012

Hel kyckling i lergryta

Ligger en dag back nu med middagen... Inte i det riktiga köket utan här i mitt virituellla kök ;)

Därför kommer nu kycklingen som vi åt igår... men håll ut, det kommer Carbonara-recept och ett och annat gott tillbehör ;)

Hittade egentligen inget recept på kyckling, så det fick bli en ganska naturell variant med lite örtsås till.

  • 1 hel kyckling
  • 3 vitlöksklyftor
  • Kallpressad rapsolja  (eller olivolja)
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Krydda kycklingen med salt och peppar inuti och utanpå
  • Lägg 3 skalade vitlöksklyftor i kycklingen
  • Ringla över lite rapsolja
  • Lägg i lergrytan
  • Ställ in i ugnen
  • Sätt ugnen på 200°
  • Låt stå i ugnen ca 1½ timme


Inte någon färsprakande rätt, men kycklingen blir
väldigt saftig när den tillagas i lergryta.
Väldigt enkelt, in i ugnen så sköter den sig själv.

Serverades med kokt ris och örtsås (creme fraiche, buljong från kycklingen samt lite örter)
Hade passat utmärkt med lite lättkokt broccoli till...
men lättjan slog till och grönsakerna blev kvar i kylen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar