torsdag 26 januari 2012

Bruchetta med tomatsalsa

Nyårsförrätten... Bättre sent än aldrig ;)
På begäran kommer här receptet på starten på vår underbara nyårsaftonsmiddag!!

  • Bröd (vi valde ett vitt luftigt bröd men det funkar med de flesta...)
  • Olivolja
  • Vitlöksklyfta
  • Lufttorkad skinka
  • Tomatsalsa (se recept nedan)
Gör så här
  • Skiva brödet
  • Stek i olivolja i en panna till brödet får lite färg
  • Skär en vitlöksklyfta mitt i tu
  • När brödet är stekt och lite hårt, gnugga vitlöken mot brödet
  • Lägg på tomatsalsa och lufttorkad skinka
Servera genast 


Tomatsalsa
 
  • 6 st Tomater
  • 1 Röd lök
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 2 msk Olivolja
  • Flingsalt
Svartpeppar
  • Gör så här
  • Skär tomaterna i små "tärningar"
  • Finhacka löken
  • Tillsätt olja och vinäger
  • Salta och peppra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar