söndag 22 januari 2012

Chevrégratinerad lax med balsamicosirap

Det må låta pretentiöst och svårt men skenet bedrar...
Mannen var lite tveksam till min sirap, men han blev övertygad!! Gott som tusan var det (om man tycker om chevréost) och smakerna passade utmärkt tillsammans!!

 
  • 500 g laxfilé
  • 100 g Chevréost
  • Olivolja
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form
  • Skär skåror i laxen
  • Skär osten i skivor
  • Tryck försiktigt ner osten i skårorna
  • Salta och Peppra
  • Ringla över olja
  • Ställ in i ugnen i 15-25 minuter beroende på laxens storlek
Balsamicosirap
  • 5 msk Balsamvinäger
  • 1½ tsk Kycklingfond (eller ½ kycklingbuljongtärning)
  • 1-2 msk socker
Gör så här
  • Blanda alla ingredienser i en kastrull
  • Koka försiktigt tills konsistensen börjar likna sirap


Serverades tillsammans med bulgur och en grönsallad.
Ringla sirapen över laxen, passade även utmärkt som dressing på salladen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar