Mannen var lite tveksam till min sirap, men han blev övertygad!! Gott som tusan var det (om man tycker om chevréost) och smakerna passade utmärkt tillsammans!!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°
- Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form
- Skär skåror i laxen
- Skär osten i skivor
- Tryck försiktigt ner osten i skårorna
- Salta och Peppra
- Ringla över olja
- Ställ in i ugnen i 15-25 minuter beroende på laxens storlek
Balsamicosirap
- 5 msk Balsamvinäger
- 1½ tsk Kycklingfond (eller ½ kycklingbuljongtärning)
- 1-2 msk socker
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en kastrull
- Koka försiktigt tills konsistensen börjar likna sirap
Serverades tillsammans med bulgur och en grönsallad.
Ringla sirapen över laxen, passade även utmärkt som dressing på salladen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar