lördag 28 januari 2012

Fannys kyckling

Glömt ta upp kycklingen ur frysen?? Läs vidare... här finns en lösning :)

Kvällens middag blev riktigt lyckad!! När jag läste receptet och sen började laga maten så hoppades jag mer och mer att det skulle bli gott.
Det visade sig nämligen att det här är ett riktigt trumfkort! Lätta förberedelser och kycklingen direkt från frysen in i ugnen...
Alltså en rätt att ta till de dagar man glömt... för de kommer visst lite då och då ;)

  • 4 Kycklingklubbor
  • 3 potatisar
  • 1 Squash
  • 3 Morötter
  • 1 Röd paprika
  • 1 Röd lök
  • 15 Kalamataoliver
  • 7 st Vitlöksklyftor
  • 3 dl Vitt vin
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Timjan
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Skär grönsaker och rotfrukter i stavar
  • Lägg dem i en ugnsfast form
  • Skiva löken och lägg i
  • Lägg i oliverna och hela skalade vitlöksklyftor
  • Häll på vinet
  • Salta och peppra
  • Ringla över rikligt med olivolja
  • Lägg frysta kycklingklubbor överst
  • Salta, peppra och ringla olja över kycklingen
  • Strö timjan över
  • Ställ in i ugnen i ca 1 timme
  • Sista 10-15 minuterna kan du höja temperaturen till 225° (så kycklingen får lite färg)
  • Ta ut och skär i kycklingen så den är helt genomstekt


Toppa med smulad chevréost
Eller om du vill (och tål) en kall yoghurtsås tex tzatziki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar