Blev riktigt gott!!
Enkelt och snabbt att laga, en perfekt vardagsrätt och passar också kanonbra i matlådan.
- 1 Blomkålshuvud
- 4 port Pasta
- 1 pkt Bacon
- 5 dl Creme Fraiche
- 1 dl riven Ost
- ½ dl Ströbröd
- Salt och Peppar
- Sätt ugnen på 200°
- Lägg bacon i botten på en ugnsfast form (den form som du sedan gör gratängen i)
- Ställ in i ugnen och låt baconet steka tills det är knaprigt (går såklart att steka i panna, men det här sparar disk)
- Tag ur baconet ur ugnen och låt svalna
- Skär blomkålen i små buketter
- Koka pastan (enligt anvisning på förpackningen)
- Lägg i blomkålen i pastavattnet sista minuten
- Häll av pastan/blomkålen
- Blanda pastan, blomkålen, Creme Fraiche och riven ost i en stor bunke (eller direkt i ugnsformen)
- Salta och peppra
- Lägg allt i ugnsformen
- Grovhacka baconet
- Strö bacon och ströbröd överst i formen
- Gratinera i ugnen i 15-20 minuter
Rykande åtgång... hela familjen gav tummen upp!! |
En fräsch grönsallad passar bra att servera till
Blomkål är gott! Hos oss äter vi rätt ofta blomkålsmos, mmm!
SvaraRaderaMan brukar kunna hitta hans 30- minutersmiddagar som filmsnuttar på nätet. Jag lyckades få fatt i ett recept så en gång :)
Kram Cecilia
Tack för tipset... eller tipsen ;)
SvaraRaderaJa, blomkål är nog en underskattad grönsak! Själv älskar jag den, rå som kokt!! Mums