måndag 2 januari 2012

Kycklinggratäng med Dijon

Ny bekantskap i huset... mycket gott!! Enkelt att laga, sköter sig själv i ugnen och går att förbereda... Alla kriterier för att få återkomma på vår matlista är uppfyllda och vi ses snart igen tror jag... Tanken slår mig dessutom att prova med lax istället för kyckling...

    
    Fick rädda den sista stackars biten
    så jag får lunch imorn ;)
    
  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 kruka Basilika
  • 3 msk Dijonsenap
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl riven Ost
  • 2-3 tomater
  • Smör
  • Salt och Peppar
Gör så här
    
    Piffat till salladen
     med lite ärtor och solrosskott
    
  • Värm ugnen till 200°
  • Stek kycklingfiléerna i lite smör, salta och peppra
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form
  • Rör ihop Creme Fraiche, grädde och senap
  • Krydda blandningen med salt och peppar
  • Skiva tomaterna och lägg på kycklingen
  • Finhacka basilikabladen och strö över kycklingen
  • Häll gräddblandningen i formen
  • Strö över riven ost
  • Gratinera i ugnen i 15-20 minuter, tills kycklingen är klar




Servera med ris och sallad (eller något annat ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar