fredag 20 januari 2012

Pasta Carbonara

Kanske inte ens får kalla den för Carbonara, har inte läst in mig på vad som ska vara i en "äkta" Carbonara, men det här är i alla fall min version. God är den i alla fall ;)

    
    Knaperstekt bacon, underskattat gott!!
    
  • 1 pkt (140 g) Bacon
  • ca 100 g Champinjoner
  • 1 Gul lök
  • 1½-2 dl Grädde
  • 1 "näve" Parmesanost
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Knaperstek bacon
    Svamp och lök i pannan, snart klart!
    
  • Lägg på ett papper att rinna av överflödigt fett
  • Finhacka lök
  • Skär champinjonerna i småbitar
  • Fräs lök och svamp i en panna
  • När svampen släppt lite vätska, häll på grädde
  • Koka ihop såsen några minuter
  • Riv osten fint
  • Tillsätt osten i såsen
  • Smaka av med salt och peppar
  • Finhacka baconet och strö över mot slutet (det får gärna ha knaprigheten kvar)

Servera med nykokt pasta, sallad och kanske ett gott bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar