onsdag 4 januari 2012

Vuxenlyx


Efter lite kalasande idag kom vi hem med trötta barn som somnade tidigt, vilket bäddade för lite vuxenlyx ;) Helt i sin ordning en vanlig onsdagkväll :)

Efter plastbyttepartyt fick jag en liten gåva som jag nu fick tillfälle att inviga med mycket gott betyg!
Potatisgratäng brukar höra helger och festligare tillfällen till... har nämligen hittat sättet att få dem så där krämiga och goda... (berättar om det en annan gång) något omständigt men sååå värt det så jag vägrar göra som jag gjorde förr...
Fick därför nu en idé som funkade klockrent, så nu blir det potatisgratäng i massor härhemma ;)

Nog med babbel och svammel... så här blev dagens middag:

En liten ugnsform med lock gjorde susen!
Skivade ner några potatisar
Rörde ner pressad vitlök, salt och peppar i lite grädde
Hällde över önskad mängd
Gratinerade i ugnen MED lock på 150°
Lägre värme, längre tid i ugnen
Slog sedan av ugnen så den fick stå kvar på eftervärme en stund

Lite rödbetor med Chevréost fick onsdagen att kännas lite extra lyxig :)

  • Rödbetor
  • Chevréost
Gör så här
  • Skölj rödbetorna försiktigt (all smuts ska bort men skalet ska vara intakt och inga ändar skall tas bort)
  • Lägg i kastrull, täck med vatten
  • Koka beroende på storlek 20-45 minuter
  • Känn med potatissticka om de är färdiga
  • Häll av och kyl ner med lite kallt vatten
  • Gnugga betorna försiktigt under rinnande vatten så släpper skalet lätt
  • Skiva och lägg upp på ett fat
  • Lägg en bit chevréost på varje skiva

Tjälknul från nyår, potatisgratäng och lite rödbetor till förrätt...
Festmåltid en onsdag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar