torsdag 27 december 2012

Vitlöksgratinerade aptitretare

Enligt receptet kan man använda sig av kokta sniglar,musslor eller räkor... Eller det något "enklare" alternativet champinjoner, vilket jag gjorde.
Det här var förrätten på en två-rätters som lagades härom helgen. Mycket gott!!! Absolut göra igen och väldigt enkelt!!

Enligt receptet skall det vara 24 st (av vilken sort man nu väljer) till 4 port... Jag gjorde 4 stora champinjoner till 2 port... det gick också bra ;)

2 port

  • 12 (eller 4...) kokta sniglar, musslor, räkor eller champinjoner
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 30 g Smör
  • 1 msk hackad Persilja
  • 1 msk Ströbröd
  • Smör eller olja att steka i
  • Salt och Vitpeppar
Gör så här
  • Tag fram smöret och låt det bli rumsvarmt
  • Starta ugnen på 250°
  • Rör samman det rumsvarma smöret med pressad vitlök och hackad persilja
  • Bryt loss foten från svampen så du har en "tom hatt" att fylla
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Stek champinjonerna på ganska hög värme så de får lite fin färg
  • Tag fram en liten ugnsfast form
  • Lägg champinjonerna med "hålrummet" uppåt
  • Klicka i/på vitlökssmöret
  • Strö över ströbrödet
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter


 
Servera gärna med ett mjukt bröd som du kan doppa i det smälta smöret
Ät och njut ;)!!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar