torsdag 6 december 2012

Fetaostfylld kyckling

Har kört fast i lite samma stil med kycklingen nu ett tag känner jag... men gott är det så det går ingen nöd på oss härhemma.
Ska i alla fall försöka att vidga mina vyer... men innan dess så bjuder jag på förra veckans kyckling.

Märklig blixt gav en märklig färg...
  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 pkt (140 g) Bacon
  • 1 pkt (100 g) Fetaost
  • 2-3 dl Creme Fraiche (gärna smaksatt med paprika/chili, eller krydda själv)
  • Färsk Basilika
  • Smör eller olja till stekning
Salt och Peppar
  • Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Skär ett snitt i filéerna (så du kan fylla dem)
  • Fyll kycklingen med fetaost
  • Salta och Peppra
  • Linda in kycklingen i bacon
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Stek kycklingfiléerna så de får fin färg på båda sidorna
  • Lägg filéerna i en ugnfast form
  • Finhacka basilikan
  • Rör ihop basilika med creme fraiche (krydda ev creme fraichen)
  • Häll smeten över kycklingen
  • Tillaga i ugnen ca 30 minuter (skär i tjockaste delen på kycklingen för att se om de är klara)

Servera med ris eller potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar