onsdag 12 december 2012

Fläsklägg

Gårdagens middag var husman för hela slanten!! Fläsklägg med rotmos... Mmmm
En bortglömd rätt som vi blev påminda om för några veckor sen och det var sååå himla gott att jag skrev in det på vår matplanering på en gång!!

Inte så vacker
men  ack så god!!
  • Fläsklägg (rimmad)
  • 4 Lagerblad
  • 8 Kryddpepparkorn
  • 8 Vitpepparkorn
  • 1 Gul lök
  • ½ tsk Torkad Timjan
Gör så här
  • Lägg fläskläggen i en stor kastrull
  • Täck med vatten
  • Ställ på spisen och koka upp
  • När vattnet kokat upp bildas en massa skum
  • Häll av vattnet och skummet
  • Låt läggen ligga kvar i kastrullen
  • Häll på nytt vatten
  • Skala och klyfta löken
  • Lägg lök och kryddor i vattnet
  • Koka upp
  • Låt koka på låg värme 1½-2 timmar (det kan inte koka för länge... desto längre, desto mörare!)
  • Tag upp läggen ur kokvattnet och låt svalna något
  • Rensa bort svål, ben och allt annat som inte är "kött"

Koka tills köttet är mört och släpper från benet


Servera tillsammans med rotmos!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar