torsdag 13 december 2012

Ris á la Malta

... eller Apelsinris... Kärt barn har många namn ;)
När jag ändå hade kokat risgrynsgröt kunde jag inte låta bli att unna mig lite efterrätt!!
En god dessert på julbordet eller ett extra lyxigt mellanmål kanske...

Det här receptet är till en ganska liten portion, men det är bara dubbla, trippla eller fyrdubbla till önskad mängd :)

  • ca 1½ dl Risgrynsgröt
  • ½ dl Vispgrädde
  • ½ tsk Vaniljsocker
  • 1 Apelsin
Gör så här
  • Vispa grädden hårt
  • Tillsätt vaniljsockret
  • Blanda kall risgrynsgröt med den vispade grädde
  • Filea apelsinen eller skala och skär klyftorna i bitar
  • Blanda försiktigt frukten med gröten
  • Ställ ris á la maltan svalt före servering

Barnsligt gott ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar