tisdag 11 december 2012

Risgrynsgröt

När det börjar närma sig jul blir jag alltid så sugen på risgrynsgröt!! Kan inte låta bli att koka en stor kastrull som sedan får förvaras kallt så jag kan värma en lagom portion varje morgon.
Dessutom väldigt bra de morgnar när tiden är dyrbar...

4 port
  • 1½ dl Grötris
  • 3 dl Vatten
  • ½ tsk Salt
  • 6-7 dl Mjölk (helst röd, 3%)
  • 1 Kanelstång (kan uteslutas)
Gör så här
  • Mät upp ris, vatten och salt i en kastrull
  • Koka upp och låt koka 10 minuter
  • Häll i mjölken och lägg i en kanelstång
  • Rör om och koka upp på nytt
  • Låt gröten sjuda på svag värme ca 40 minuter (utan omrörning)
  • Är gröten för tunn låt den svälla ytterligare en stund, är den för tjock späd med lite mjölk och rör runt

Gröten kokas med fördel kvällen innan... Då är den perfekt till frukosten när den fått "sätta sig"
Värm en portion i micron eller lägg upp lagom mängd i en liten kastrull, tillsätt ev lite mjölk och värm upp.
Är ni många och tänkt äta upp all gröt så värmer du såklart upp hela kastrullen...

Lite socker... lite kanel och lite mjölk!!!
Mmmm
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar