onsdag 12 december 2012

Rotmos

Åååå, så himla gott!! Övriga kommentarer överflödiga ;)

  • 1 stor (ca 700 g)Kålrot
  • 2-3 (ca 150 g)Morötter 
  • 5-7 (ca 500 g) Potatisar
  • Vatten eller kokspad från Fläsklägg (eller annat tillbehör)
  • 100-150 g Smör (kan uteslutas)
  • Salt och Vitpeppar
Gör så här
  • Skala kålrot och morot
  • Skär i ca 2x2 cm stora bitar
  • Lägg i en kastrull
  • Täck med vatten eller kokspad
  • Koka upp och låt koka under lock i 10 minuter
  • Skala potatisen och skär i bitar
  • Lägg i potatisen (fyll på med mer vatten eller kokspad om det behövs)
  • Låt koka ytterligare 20 minuter (under lock)
  • När rotfrukter och potatis är mjuk kan du hälla av vattnet (OBS!! Spar minst 5 dl kokvatten)
  • Mosa eller pressa potatis och rotfrukter
  • Rör ihop till ett mos
  • Tillsätt smöret och låt det smälta i moset
  • Tillsätt kokvatten och rör ihop till önskad konsistens
  • Krydda med salt och vitpeppar

Som ett fluffigt moln ;)


Servera tillsammans med kokt fläsklägg!! Sååå underskattat gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar