fredag 21 december 2012

Gratinerad kyckling med paprika

Imorgon blir det mini-julafton och orgien av julmat startar!! Har redan lite godsaker förberedda i kylen!
Middagen blev helt utan jul-touch... Vill inte förstöra smaklökarna inför imorgon ;)

  • 4 Kycklingfiléer
  • 4 tsk Röd Pesto (jag använde det här receptet, annars finns ett här )
  • 2 Paprikor i valfri färg
  • 2½ dl Grädde
  • Olivolja till stekning
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Skölj, kärna ur och skär paprikan i strimlor
  • Hetta upp olja i en panna
  • Fräs paprikan i någon minut tills den blir blank och lite mjuk
  • Lägg paprikan åt sidan en stund
  • Skär ett snitt i varje kycklingfilé (skär snittet på längden)
  • Hetta upp olja i pannan igen
  • Bryn kycklingfiléerna ca 2 minuter på varje sida
  • Salta och peppra kycklingen
  • Tag kycklingen från värmen
  • Lägg filéerna i en ugnsfast form
  • Peta in en tesked pesto i varje snitt i kycklingen
  • Fördela paprikan över kycklingen
  • Vispa grädden lätt
  • Bred ut den vispade grädden över kyckling och paprikan
  • Gratinera i ugnen 15-20 minuter


Servera tillsammans med ris eller pasta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar