torsdag 10 maj 2012

Rester... med en nylagad touch

Rester är både bra och dåligt ibland... Tråkigt att äta mat uppvärmd i micron som inte alls är lika god som nylagad... Tråkigt att äta samma mat flera dagar på raken...
Men... det finns färdiglagad mat i kylen, det går snabbt att få fram en middag eller lunch vilket är perfekt när tiden tryter och hungern river...
Nu tog jag tag i saken och "lagade" rester... På något sätt borde man kunna piffa upp det hela, och det blev överraskande gott!!

  • 1 kall kokt Potatis
  • ½ Paprika (röd)
  • 4 skivor Salami
  • 3 Broccolibuketter (kokta, kalla)
  • 1 Vårlök/Salladslök
  • 3 Ägg
  • ½ dl Grädde
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Skär potatis, paprika, broccoli och lök grovt
  • Blanda äggen med grädden
  • Hetta upp smör eller olja i en stekpanna
  • Fräs potatis och lök några minuter
  • Tillsätt salami, paprika och broccoli och fräs någon minut till
  • Häll på äggblandningen
  • Smula över fetaosten
  • Stek på medelhög värme tills äggblandningen stelnat och fått lite stekyta på undersidan


Mat och grönsaker i ett!! Fetaosten var pricken över i:et!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar