onsdag 30 maj 2012

Bittes kalla räkpaj

Ett gräddat pajskal, fyllt med en kall räkröra, toppad med avocado!! Supergott och helt perfekt i den sommarvärme som mors-dag bjöd på!
Det här var nämligen vår mors-dag middag... Lyxade med löjrom och pepparrot till pajen ;)


  • 1 sats Pajdeg
  • 500 g Oskalade räkor
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 msk Chilisås
  • 1 krm Tabasco
  • 5 cm Purjolök
  • Dill
  • 3 st Avocado
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 175°
  • Tryck ut pajdegen i en form
  • (Klä in kanterna med aluminiumfolie vilket hindrar degen att "falla" ner)
  • Grädda pajskalet i ca 20 minuter (eller tills det får lite färg)
  • Tag ut pajskalet och låt svalna
  • Skölj och finhacka purjolöken
  • Skala och grovhacka räkorna
  • Blanda creme fraiche, majonnäs, chilisås och tabasco
  • Rör ner räkor och purjolök
  • Krydda med dill, salt och peppar
  • Häll röran i pajskalet
  • Skär avocadon i klyftor/skivor
  • Täck pajen med avocado
  • Klicka ut löjrom och finriv pepparrot över pajen för en extra lyxig smakupplevelse

Köp räkor med skal och skala själv!! Finns inga genvägar...



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar